Omien julkkisten aika

20.04.2017

Kevään viimeiset Tunturi-Lapin Huiput ilmestyy tämän lehden välissä. Vilkas sesonki hiipuu nyt pääsiäisen jälkeen, mutta talvi jatkuu tunturissa ja tekemistä kyllä riittää.
Vaikka bändit hiihtokeskuksissa lopettavat soitantansa, se ei tarkoita että Kittilässä hiljenee. Tiistaina avattiin Kittilän oma kultuuriviikko menestyksekkäästi. Vanhempia kittiläläiskappaleita uudelleen sovittaneen Ralla Groupin levynjulkaisukonsertti veti Ylärin ääriään myöten täyteen, ja konsertista haltioitunut yleisö taputti seisten paikalliselle kokoonpanolle. Ennakkoliput esitykseen oli myyty jo hyvissä ajoin loppuun. Kulttuuriviikon sekä Levin kevätsoittojen antimista voidaan nauttia sunnuntaihin saakka, jolloin kirkossa kuullaan viimeistä kertaa kuoromaraton.
Myös Suomi 100 -hiihtovaellus on käynnistynyt hyvässä sykkeessä. Tiistai-iltana vaeltajatokka pääsi toiseen yöpymiskohteeseen Tepastoon, jossa koululle oli järjestetty myös ohjelmaa. Esitys olisi huhujen mukaan sopinut vaikka Putous-televisio-ohjelmaan.
Talvisesonki oli Lapissa huima. Jää nähtäväksi, miten ensi talvena käy. Kiinalaisista on povattu seuraavaa suurta matkailijaryhmää, mutta millaisia se oikein ovat ja mitä he täältä odottavat. Siitäkin lisää tämän viikon lehdessä.