Paketeille mutkia matkaan

16.08.2017

Arkipäiväiset palvelut uhkaavat heiketä, kun Matkahuolto on jäämässä ilman asiamiestä Kittilässä. Ellei jatkajaa pian löydy, muutos vaikuttaa paitsi kuntalaisten pakettirahtiin, myös esimerkiksi näytteiden lähetyksiin ja yritysten asioiden hoitoon. Opiskelijoita puolestaan kehotetaan noutamaan Matkahuollon opiskelijakortit syyskuun aikana.
Matkahuollon palveluverkostoon kuuluu Suomessa lähes 2000 palvelupistettä. Sirkassa matkahuollon pakettipalvelu löytyy S-Marketin yhteydestä.
Aikaisemmin Kittilän posti luopui Kittilässä liiketilastaan vuonna 2008. S-Marketiin pakettipalvelut tulivat vuonna 2011 Valintatalon lakattua.
Matkahuolto joutuu etsimään Kittilästä uudet tilat, joten jää nähtäväksi, tulevatko palvelut jatkossa jonkin liikkeen yhteyteen.
Matkahuolto toimii tähän aikaan vuodesta myös hillasaaliiden toimittajana. Sato on ollut Kittilässä tänä kesänä todella huono, eikä kuljetuksiin ole tuotu marjoja entiseen malliin.
Osaavat ja ahkerat poimijat kyllä marjansa löytävät katovuonnakin. Hannu Kaarela otti toimittajan mukaan marjasoille. Hillahulluksi tunnustautuva mies on löytänyt tänäkin kesänä poimittavaa, mutta työtä se on vaatinut.