Kylistä ei voi puhua liikaa

22.03.2017

Vaalitunnelma alkaa olla käsinkosketeltava, kun ennakkoäänestys alkaa jo ensi viikolla, ja Revontuli-Opisto järjestää oman vaalipaneelin huomenna torstaina. Mukaan on kutsuttu edustajia jokaisesta puolueesta ja listoilta, joten nyt on hyvä tilaisuus tentata ehdokkaita. Kiperiä kysymyksiä on saanut lähettää tilaisuuteen etukäteen. Mitä sitten kannattaisi ehdokkaalta kysyä?
Yksi asia, joka ainakin nousee esille tälläkin kertaa on Kittilän kylät ja niihin johtavan tiestön kunto. Kuntavaaliehdokkaita on tänä vuonna melko tasapuolisesti pitkin kuntaa. Eniten edustusta on kirkonkylän jälkeen Sirkassa ja Könkäällä, mutta esimerkiksi Raattamasta tarjolla on kolme uutta nimeä pois jäävän istuvan valtuutetun tilalle.
Myös eteläpäässä kuntaa on paljon valinnanvaraa. Nykyisestä valtuustosta yhdeksän asui vaalien ratkettua kirkonkylällä. Köngäs oli kolmella valtuustopaikallaan edustetuin kylä.
Myös Kittilälehden vaalikeskustelu liittyi tällä viikolla kylien sekä kirkonkylän ja Levin tasapainoon. Keskustelussa painopisteeksi nousi kirkonkylän liikenteen ja Levin kehittymisen ohessa huonokuntoiset tiet ja palvelujen vieminen kyliin.