Vetäytyminen ei tee syylliseksi

18.10.2017

Kittilän kunnanhallitus kokoontui eilen ylimääräiseen kokoukseen juuri Kittilälehden mentyä painoon. Kokouksesta tuli todennäköisesti pitkäkestoinen ja siellä päätettiin tulevista toimenpiteistä viime perjantaina julkaistujen syytteiden suhteen.
Päätöksenteon ympärillä on kuohunut jo nelisen vuotta, ja Kittilältä on syksyn ajan vaadittu selvitystä kuntapäättäjien tilanteesta. Kun syyteharkintavaihe on vihdoin ohitettu, on viimeistään aika toimia.
Näyttää väistämättömältä, että syytteen saaneet valtuutetut siirtyvät tai siirretään syrjään oikeudenkäynnin ajaksi. Se on välttämätöntä uskottavan kunnallisen päätöksenteon palauttamiseksi – pelkkä epäilykin törkeistä virkarikoksista langettaa varjon kunnan toimien ylle pitkäksi ajaksi. Kaikille järkevin ratkaisu olisi, että syytetyt väistyisivät vapaaehtoisesti, se kun ei osoita syyllisyyttä vaan on ennemminkin näyttö vastuun kantamisesta.

Lisäys 18.10.: Kittilän kunnanhallituksen tiistainen kokous jäi lopulta kokonaan pitämättä, koska kokoukselle ei löytynyt koolle kutsujaa.