Valtuuston puheenjohtaja huolissaan kunnan toimintakyvystä

Kunnanvaltuusto myönsi maanantaina määrärahan tilapäisen valiokunnan kuluihin.

Kunnanvaltuusto myönsi maanantaina määrärahan kunnanjohtajan erottamiseksi perustetun valiokunnan kuluihin.
Rahaa myönneettiin yhteensä 16 900 euroa, josta noin 5000 euroa on varattu tilapäisen sihteerin palkkaamiseen.
Hille Kuusisto (kok.) esitti, että valiokunnan jäsenille maksetaan tähän saakka kertyneet kokouskulut eikä määrärahaa sihteerin palkkaukseen myönnetä. Hän myös ehdotti, että valtuusto lopettaa tilapäisen valiokunnan työskentelyn ja kunnanjohtajan erottamisprosessin.
Kuusisto sanoi, että neljässä kuukaudessa valiokunta ei ole osoittanut mitään konkreettista syytä kunnanjohtajan erottamiseksi.
– Kunnan tehtävänä on järjestää ja tuottaa palveluita kuntalaisille. Ei tuhlata rahaa tällaisiin toimiin, vaan keskitytään peruspalveluihin sekä annetaan virkamiehille tarvittava työrauha ja toimintakyky takaisin, Kuusisto sanoi.
Kuusiston esitystä kannatti valtuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas.), ja asiasta järjestettiin äänestys. Kuusiston esitys hylättiin äänin 23–4, ja valtuusto hyväksyi määrärahamuutoksen. Kuusiston ja Yrityksen kannalla olivat Helena Huikuri-Kujala (vas.) ja Lasse Lompolo (vas.).
Kokouksen lopuksi Yritys kertoi, että rikosylikomisario Jukka Haataja Lapin poliisilaitoksesta on vahvistanut hänelle, että julkisuudessa olleet tiedot luottamushenkilöiden tutkinnasta rinneyhtiö Levi Ski Resortiin liittyen pitävät paikkansa. Tutkinnat aloitetaan mahdollisimman pikaisesti, mutta vielä ei tiedetä missä.
– Syyttäjä on mukana alusta lähtien. Tilanne on Haatajan mukaan erittäin erikoinen. Tällaista ei ole koskaan ennen muissa kunnissa ollut.
Yritys kertoi, että kuntaa informoidaan asioista lähiviikkoina.
– Olen erittäin huolissani siitä, olemmeko kunnassa toimintakykyisiä. Toivottavasti asiat etenevät jouhevasti, Yritys sanoi.

— Miika Sirkiä

Lisää uutisia
Kittilälehti
FACEBOOKISSA

Palveleva paikallinen kirjapaino!