Kittilässä on kaksi uutta ambulanssia

Lähihoitaja Atte Nikkilä (vas.) ja sairaanhoitaja Tuomas Puljujärvi kehuvat Kittilän työporukkaa. Myös kalusto ja tilat saavat nyt kiitosta.

Lapin sairaanhoitopiiri on hankkinut uusia hälytysajoneuvoja ympäri Lappia. Kittilään on saatu kaksi uutta ambulanssia, joista toinen on nelivetoinen. Myös aseman tiloja Pakatissa on laajennettu.
Ambulanssitilanne on Kittilässä parantunut huomattavasti, kertoo sairaanhoitaja Tuomas Puljujärvi. Kittilän ambulanssitoiminta on kuulunut pilottialueena Lapin sairaanhoitopiiriin vuoden 2013 alusta, siksi myös rutiineissa kunnassa ollaan Puljujärven mukaan hieman muista edellä.
Uusista Mercedes-Benz Sprinter -autoista toinen tuli Kittilään toukokuussa, toinen juhannuksen tienoilla. Ykkösauto on ympäri vuorokauden jatkuvassa valmiudessa. Kakkosauto on lähtövalmiina kello 9–21, ja yöaikaan varalla. Lisäksi hallissa on kolmantena vara-auto.
Virallisesti autoista toinen on hoitotason ambulanssi. Autot ovat kuitenkin varusteltu lähes identtisin hoitovälinein, hengityskonetta lukuunottamatta.
Autojen sisältä löytyy muun muassa tarvittavat hoitolaitteistot, lääkitykset, jääkaappi lääkkeiden säilytykseen ja televisio. Uudet karttaohjelmistot ovat käytettävissä kuljettajan Padillä ja GPS-yhteys takaa näkyvyyden kenttäjohdon kuvaruudulla. Kuljettajat voivat myös paikantaa muita Tunturi-Lapin autoja kartalle. Uudet autot ovat EU-määräysten mukaisesti kelta-vihreitä.
Puljujärvi kertoo, että erityisesti ykkösauton neliveto ja korkea maavara ovat kaivattuja ominaisuuksia etenkin lumiseen aikaan. Autoilla pääsee tarvittavan lujaa hälytysajossa.
– Järki pitää tietysti olla päässä kun ajaa. Hoitaminen menee tietyssä vauhdissa jo hankalaksi.

Miika Sirkiä

Lue lisää Kittilälehdestä!

Lisää uutisia
Kittilälehti
FACEBOOKISSA

Palveleva paikallinen kirjapaino!