Nelivuotiskausi alkoi maratonkokouksella

Uuden kunnanvaltuuston ensimmäinen kokous kesti lähes kahdeksan ja puoli tuntia.

Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkava keskustan Pekka Rajala toivoi tulevalta valtuustokaudelta yhteistyökykyä. Ainakaan ensimmäisessä kokouksessa asioista ei oltu yksimielisiä.


Kittilän päätöksentekoa johtavat seuraavan vuoden ajan valtuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.). Valtuusto päätyi maanantai-illan maratonkokouksessaan valitsemaan valtuuston puheenjohtajan yhdeksi vuodeksi kerrallaan, hallitus ja lautakunnat valittiin kahdeksi vuodeksi.
Kokouksen kesto venyi, sillä lähes kaikista luottamustoimista piti järjestää suhteellinen vaali suljetulla lippuäänestyksellä uuden ryhmän Oikeudenmukaisen Kittilän vaatimuksesta. Vaatimus johtui siitä, että luottamuspakkoja ei saatu sovittua etukäteen, ja suhteellisella vaalilla OMK vamisti itselleen vaalituloksen mukaisen minimi-
määrän paikoista lautakuntiin ja kunnanhallitukseen.
Kuusi muuta ryhmää eli keskusta, vasemmistoliitto, perussuomalaiset, SDP, Kuntalaislista ja kristillisdemokraatit asettuivat valinnoissa yhdeksi rintamaksi ja sanelivatkin melko pitkälti paikkajaot.
Valtuuston suurin ryhmä keskusta sai itselleen kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan, teknisen lautakunnan ja koululautakunnan puheenjohtajan paikat. Keskustalla on myös kolme paikkaa kunnanhallituksessa.
Neljän valtuutetun vasemmisto sai valtuuston puheenjohtajan nuijan sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan, rakennus- ja ympäristölautakunnan ja vapaan sivistystyön lautakunnan puheenjohtajuudet ja kaksi paikkaa kunnanhallitukseen. Kolmen valtuutetun perussuomalaisryhmä sai varapuheenjohtajan tittelit sekä hallitukseen että valtuustoon.
Luottamuspaikkojen jaossa lyhyt tikku näytti jäävän Oikeudenmukaisen Kittilän käteen. Valtuuston toiseksi suurin ryhmä ei saanut valtuuston tai kunnanhallituksen puheenjohtajuutta, ja myös lautakuntien puheenjohtajuudet kiersivät ryhmän keskusvaalilautakuntaa lukuun ottamatta. OMK sai suhteellisen vaalitavan ansiosta kaksi paikkaa kaikkiin merkittävimpiin lautakuntiin sekä paikat valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistoissa.

— Anssi Tapio

Lue lisää Kittilälehdestä!

Lisää uutisia
Kittilälehti
FACEBOOKISSA

Palveleva paikallinen kirjapaino!